donderdag 3 maart 2016

Organisaties zijn sneller dan ooit aan het verdwijnen.

Organisaties zijn sneller dan ooit aan het verdwijnen. Organisaties hebben momenteel een kans van één op drie om in de komende vijf jaar te verdwijnen als gevolg van een faillissement, liquidatie, fusie e/o overnameof o.i.v. andere oorzaken. Aldus de onderzoeksbevindingen van Martin Reeves, Simon Levin en Daichi Ueda (ManagementPro).



Organisaties bestaan uit mensen, het zijn "organische systemen”. Het ondergaat evolutionaire ontwikkelingsfases. Deze zijn ingegeven door de ontwikkeling van o.a. de mensen die zich moeten aanpassen aan de veranderende omstandigheden van binnenuit en buitenaf. 

De onderzoekers: “Wij geloven dat bedrijven jonger sterven omdat ze zich niet weten aan te passen aan de toenemende complexiteit en invloeden van hun omgevingVelen interpreteren de omgeving op een verkeerde manier, selecteren een verkeerde aanpak voor hun Strategie, blijken niet in staat te komen tot een haalbare aanpak van de benadering van maatschappij/markt/klanten/uitdagingen met de juiste gedragingen en de juiste capaciteiten.” Key factors bepalend voor toekomstig succes waarop men zich anticiperend dient op voor te bereiden. 

Regelmatig conditie-onderzoek is niet alleen wenselijk maar noodzakelijk!! Diverse thema’s komen aan de orde en u wordt geconfronteerd met de nieuwste theorieën en een mix aan praktische scenario’s met flexibele opzet die ruim voldoende ruimte geeft voor de eigen visies en aanpak. Neem vrijblijvend contact op met Mario Kruysse voor een afspraak voor nadere kennismaking, toelichting en 1ste advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten