maandag 7 december 2015

Naweeën van de recente recessie dreunen voort!!


De naweeën van de afgelopen jaren dreunen nog steeds voort. Recentelijk re-organisaties  en herstructureringen leveren niet het rendement op dat wat vooraf werd verwacht. Een van de redenen is een 1-zijdig benadering door te snijden in de kosten, m.n. personele kosten. Wat we zien is dat de aanpak vaak weinig samenhang laat zien tussen een verscheidenheid aan aspecten, bepalend voor de groei van de ontwikkeling, de mensgerichte ontwikkeling en organisatieontwikkeling. SOMMOS hanteert in haar benadering een integrale zienswijze van mens en organisatie, de "harde en zachte" kant, er op gericht om o.a. vanuit het ontwikkelen en benutten van potentiële kwaliteiten van mensen, de organisatie te ontwikkelen naar een duurzaam hoog prestatieniveau. Het realiseren van goede bedrijfsresultaten mogen geen toevalstreffers meer zijn. Het gaat daarbij vooral ook om persoonlijke ontwikkeling en management ontwikkeling waarbij een gerichte investering in de mens en vdus organisatie zorgen voor een vitale organisatie.

Een van de middelen die daartoe ingezet worden is het Ink Model.


Het INK-managementmodel is een managementmodel en is bedoeld voor organisaties om een zelfevaluatie uit te voeren. Hiermee kan de volwassenheid van de organisatie worden bepaald en kunnen verbeterpunten worden geïdentificeerd. Het model helpt organisaties te focussen op de gebieden, waar verbeteringen mogelijk zijn.


De visie achter het INK-managementmodel heeft betrekking op het continu streven naar het balanceren tussen diverse stakeholders van de organisatie, het balanceren tussen de resultaten en de inspanningen die daarop betrekking hebben en voortdurend werken aan (kwalitatieve) groei. Dit, om – in een veranderende omgeving met veranderende eisen en wensen – blijvend goede prestaties neer te zetten. En soms zijn daarbij meer dan wel minder fundamentele veranderingen nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten