dinsdag 28 februari 2017

Praktische veranderslimheid!

Verandering zie ik als het systematisch aanpassen/ontwikkelen/verbeteren van kwaliteiten van mensen, cultuur, structuur en processen in organisaties! 
Organisatieverandering gaat uit van het scheppen van (economische) meerwaarde via formele structuren en systemen. Organisatieontwikkeling integreert de belangen en behoeften van individuen met de collectieve belangen van de organisatie. Organisatieontwikkeling richt zich ondermeer op het inzichtelijk maken van (on)bewust handelen van mensen, het ontwikkelen van gedrag, van talent en vaardigheden.

Disruptieve ontwikkelingen, voortgaande automatisering, informatisering, robotisering, het van eens in de zoveel jaar reorganiseren naar het stelselmatig herorganiseren....daarop dienen we ons voor te bereiden!! Dit vraagt om wendbaarheid! Individueel, als team en als collectief.
Hoe dan!? En...wanneer dan!? Het vertrouwde repertoire schiet te kort. Als de organisatie gezond is, het werk er is...dan gaat het toch goed!? Nu misschien wel, maar morgen?
Ontwikkelingen en veranderingen doen zich steeds vaker en sneller voor... en naar de toekomst gekeken vragen deze ontwikkelingen om andere vaardigheden van iedereen, leidinggevenden en medewerkers. Onderscheid moet worden gemaakt tussen kerncompetenties (de aan de visie gerelateerde competenties) en (toekomstgerichte) functie specifieke competenties. Functioneel  (niet alleen vakinhoudelijk) dienen organisaties en dus de beroepsbevolking, zich beter voor te bereiden op de dag van morgen! Daarbij gaat het niet alleen om het bedenken maar vooral om het doen! So, enough with the talk, let's do something!
Met een relatief beperkte investering en door een praktisch gerichte inspanning wordt verandering goed voorbereid en doorgevoerd! Meer weten? Neem nu contact voor een informatief gesprek! Zowel als individu (persoonlijke effectiviteit), leiding (managementontwikkeling), team (performance) als organisatie (collectief).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten