vrijdag 28 december 2018

Het durven aangaan van verandering in 2019!

Over enkele dagen met het glas in de hand over de drempel naar het nieuwe jaar wordt er weer veel (toe)gewenst! Vooral op "zekerheid" dat het een goed jaar wordt. Maar waarom willen wij toch die zekerheid?
Volgens deskundigen hebben wij mensen op zichzelf geen hekel aan verandering. We kunnen er zelfs van genieten, zijn best avontuurlijk, willen verrast worden, en toch streven we naar enige zekerheid.
Het probleem is dat we onzekerheid associëren met verlies! Ennn..."verandering kan zo rigoureus en groots zijn...een grote stap"...we hechten liever aan status quo.
In onze visie is een verandering het best aan te pakken in een reeks van kleine stappen, een leerproces, in een reeks van spellen: you win a few, you lose a few!
Als je zo leert te kijken naar veranderingen, wordt een afzonderlijk verlies minder belangrijk. En durf je meer in 2019.
Of het nu gaat om de eigen ontwikkeling, een carrière stap of functieverandering….een her-organisatie van de organisatie?...anticiperen om meer regie over je eigen toekomst te verkrijgen, kansen vergroten en risico verkleinen...ga de verandering niet uit de weg maar omarm de kansen!
Reflectie? Maak nu een vrijblijvende afspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten