vrijdag 2 mei 2014

Inspiratie en komen tot ongelooflijk resultaat!?

Er zijn nog wel eens professionals,  managers en ondernemers die inspiratie zoeken om hun plannen, of de organisatie op een hoger plan te zetten . Hoe werkt dat eigenlijk ? Een recent goed voorbeeld vind ik  coach Ron Jans, die zijn team onrealistisch laat presteren. Door zijn spelers te laten geloven dat het onmogelijke mogelijk is. Het mooie van dit voorbeeld is de beker triomf van PEC Zwolle.

Wekenlang pompte Jans beetje voor beetje de adrealine in zijn selectie met de focus hoe je Ajax het meeste pijn kan doen. Opvallend was  ook dat hij het nooit over verliezen had of de underdog uitstraalde. Daarmede telegrafeerde hij weer extra vertrouwen richting zijn selectie. Dan de afronding. Die videoclips, enkele uren voor de aftrap van kinderen en familieleden vol inlevingsvermogen en timing. Dat paste helemaal in het patroon van deze manager die zowel voor,tijdens  als na de finale volkomen in evenwicht was.

Geïnspireerd raken kan ook door successen als facebook en whatsapp, die hun bedenkers in korte tijd miljardair maakten, en wordt een start-up beginnen populair met Mark Zuckerberg als ultiem rolmodel. Ook Nederland heeft inspirerende  successen: Er ontstaan links en rechts netwerken van bedrijfjes die zich bezighouden met ontwerpen. 

In Leiden is dat biotechnologie, dankzij de universiteit. In Eindhoven hightech, door aanwezigheid van Philips en ASML. Doordat bedrijven op een kluitje zitten en dat geldt zowel voor gevestigde bedrijven als ook voor start-ups, ontstaat kruisbestuiving. Een bedrijf beginnen is in tien jaar compleet veranderd. Ondernemingsplannen van twintig kantjes met kosten- en winst ramingen raken uit.De crowdfundmarkt  en het ontstaan van start-ups is er dan ook een van inspiratie van de bovenste plank.

Wil jij een nieuwe uitdaging aangaan of zelfstandig worden? Als je geïnspireerd raakt is het goed om bijv. te overwegen een start-up te beginnen. Maar wie graag risico’s neemt of rijk wil worden is nog niet per definitie geschikt om ondernemer te worden. Eerder gaat het om eigenwijsheid, dadendrang, en de bereidheid van fouten te leren. Maar ook het creëren en zien van kansen en de conversie ervan.

SOMMOS (i.s.m. Adsom) biedt een passend traject ter ondersteuning bij de besluitvorming al of niet een nieuwe uitdaging dan wel start-up te beginnen.En als jij begint helpen wij met het realiseren van de plannen. Zo heeft al menigeen een succesvolle toekomst gerealiseerd.
Laat je inspireren, neem contact op voor een afspraak  en gebruik de uitkomst van ons onderzoek als beslissingshefboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten